Hvilke katter finnes der ute?

Det finnes en rekke katteraser som du kan få tak i i Norge. I denne artikkelen skal vi gå inn på noen av dem.

Norsk skogkatt

Dette er de kattene som du ser rundt omkring i nabolaget. Det finnes veldig mange norske skogskatter rundt omkring. De kjennetegnes ved at de er er mellomstore og har store bakbein. I tillegg har de en manke som kan minne veldig mye om en løvemanke.

Perser

Dette regnes som en spesiell rasekatt og den vil absolutt koste deg penger om du velger å skaffe deg en. Dette er en katt som regnes som eksklusiv blant mange og den har et veldig karakteristisk utseende fordi fjeset dens er helt flatt og de skjeler ofte med øynene. Dette er en katt som er utrolig sær.

Maine Coon

Dette er en av de kattene som finnes overalt i hele verden. Det er en rase som er lett å få øye på, ettersom den er veldig stor. Den kan bli mer enn en meter lang og veie opp til 15 kilo. Dette er en forgjenger til den norske skogskatten.

Dette er bare noen av de rasene som er populære i Norge. Vi kommer nok til å skrive om flere av dem i seinere artikler.

Burde jeg kjøpe rasekatt eller huskatt?

Dette er et spørsmål vi ofte får, men dette er jo selvsagt opp til deg. Om du bare er interessert i en katt uavhengig av rase så bør du jo prøve deg på det. Ofte har rasekatter spesifikke sykdommer som krever mer stell. Generelt sett er de uavlede kattene som Maine Coon og norsk skogkatt flinkere til å ta vare på seg selv.

Vi håper at akkurat du har lært litt mer om hva slags raser som finnes og om du vil ha en rasekatt eller en huskatt.