Vold mot katter

Dyreplageri har vært et fenomen så lenge vi mennesker har levd. Det har seg sånn at når vi mennesker føler at vi har kontroll, så kan vi virkelig misbruke denne kontrollen. Det manifesterer seg meget ofte med dyr som er svakere enn oss. Hunder, katter og andre kjæledyr er da ofre for denne volden. Selv om noen kanskje vil argumentere at det er bedre enn at mennesker blir utsatt for denne volden, så er det meget synd å se. Volden mot katter har økt de siste årene, og vi ser flere og flere tilfeller av folk som simpelthen mishandler dyra våre. Det er en skremmende trend vi har i samfunnet for tiden. Det er mange teorier knyttet opp mot vold mot katter, men enkelte er nok mer interessante enn andre. Episodene hvor katter har blitt sparket etter, plaget med pinner og steiner, eller i verste fall skutt, minner ikke om gode studier.

Studier fra USA har nemlig flere ganger påpekt at vold mot dyr, og da kanskje spesielt katter, er et tegn på at en seriemorder er i ferd med å bygge seg opp. Spesielt klar er korrelasjonen når yngre gutter gjør dette. Det er et utløp for aggresjon, samtidig som det er en mangel på empati. Hvem klarer vel egentlig å gå bort til en liten katt og mishandle den? I verste fall drepe den? Det er liten tvil om at dette virkelig krever spesielle omstendigheter. Det betyr derimot ikke at enhver nordmann som har mishandlet en katt er et monster, og senere vil drepe masse mennesker. Det kan selvfølgelig være situasjoner hvor gutta egger hverandre opp og går til angrep. Selv om det naturligvis ikke rettferdiggjør noen ting, så er det et tegn på mangel på empati i vårt samfunn. Det er rett og slett skremmende hvor vi har beveget oss. Vold mot katter derimot bare en av mange resultater av den kalde måten vårt samfunn har utviklet seg på.

Siden vold mot dyra har vært her siden tidenes morgen, så er det mest sannsynlig få tiltak som helt komplett kan fjerne det. For enkelte mennesker, så kan det nærmest virke som om dette er noe genetisk. Det finnes derimot enkelte tiltak som kan hjelpe. Dyrevold, og da kanskje spesielt kattevold, er bevist at starter i en ung alder. Dersom vi lærer opp våre barn til at dyr er verdt like mye som oss mennesker, så kan det hende at det har en positiv effekt. Det er også viktig at vi kjemper for dyras rettigheter generelt. Selv om vi ikke trenger å være vegetarianere alle mann, så må vi ha en respekt for de etiske retningslinjene som uten tvil er der. Der kynisk vold mot katter ikke kan sammenlignes med å spise dyr, så kan det hvert fall sammenlignes med enkelte forhold noen dyr må undergå. Det må med andre ord en større samfunnsbevegelse til, og ikke bare en gjeng med folk som hyler om psykopater. Vi er alle på en måte ansvarlig for den måten samfunnet har utviklet seg på, og vi må derfor alle være ansvarlige for å få det tilbake på rett kurs!